Įdaryta lydeka drebučiuose
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės
- Salierai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 30 gramų
- Batonas, riekės, 2 vienetai
- Razinos, 2 valgomieji šaukštai
- Krienai, tarkuoti, 2 valgomieji šaukštai
- Jūros lydeka, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Želatina, 10 gramų
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Actas
Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinama ir suvyniojama į lydekos odą. Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies. Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti. Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama. Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.
2009-04-05 11:53