Įdaryta lydeka su daržovėmis ir majonezu
- Lydeka, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Morkos, virtos, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 galva
- Majonezas, DAUMANTŲ , 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Batonas, 1 riekė
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Druska
- Pipirai, (juodieji ir kvapnieji)
- Česnakas, 2 skiltelės
- Ridikai, baltas, 1 vienetas
- Paprika, 0.5 vieneto
- Spanguolės, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji serbentai, 1 valgomasis šaukštas
- Mandarinai, 1 vienetas
- Poras, (žalia dalis), 3 lapai
Lydeką nuplauti, nusausinti, atskirti odą.žuvies mėsą nuvalyti nuo kaulo ir odos, odą pabarstyti druska.
Batoną užmerkti piene.
Vieną kiaušinį išvirti, atvėsinti.
Svogūną susmulkinti, apkepti svieste.
Žuvį, 1 morką, virtą kiaušinį, nuspaustą batono riekę sumalti du kartus. Įdėti susmulkintą česnaką, 3 v.š. Daumantų MangoMajo majonezo, suberti pipirus, druską, įmušti žalią kiautšinį, gerai išmaišyti. Jei įdaras sausokas,galima įpilti truputį pieno,kuriame mirko batonas.
Įdarą sudėti į lydekos odą, kepimo indą sutepti aliejumi, įdėti lydeką ant pilvo, aptepti majonezu.
kepti orkaitėje 150°C temperatūroje 1 val. 15 min.
Atvėsinti, padėti į patiekimo indą, papuošti išpjaustytu baltu ridiku, morkomis, spanguolėmis, serbentais, poro lapeliais, mandarinu.
Į išpjaustytą papriką patiekti padažą- likusį "MangoMajo" majonezą.
Skanaus !