Įdaryta velykinė antis

Įdaryta velykinė antis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Antis, 1 vienetas
  • Bulvės, 300 gramų
  • Grybai, švieži arba sūdyti, 200
  • Lašinukai , 100 gramų
  • Obelių aliejus
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Česnakas, 3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.

  2. Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).

  3. Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.

  4. Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.

    Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Sandra
» Rašyti komentarą
» Komentarai