Įdaryta velykinė antis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Antis, 1 vienetas
- Bulvės, 300 gramų
- Grybai, švieži arba sūdyti, 200
- Lašinukai , 100 gramų
- Obelių aliejus
- Druska
- Juodieji pipirai
- Česnakas, 3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.
Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).
Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.
Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!
» Rašyti komentarą
» Komentarai