Įdarytas kalakutas

Įdarytas kalakutas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Kalakutiena, 1 vienetas
  • Druska
  • Cukrus
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.

Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.

» Rašyti komentarą
» Komentarai