Įdaryti artišokai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištienos krūtinėlė, 1 vienetas
- Kumpis, 50 gramų
- Kumpis, 50 gramų
- Alyvuogės, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Parmezano sūris, šviežiai tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai
- Čiobreliai, 1 žiupsnelis
- Artišokai, švieži arba konservuoti, 8 vienetai
- Petražolės, šakelės, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
» Rašyti komentarą
» Komentarai