Įdaryti kiaušiniai lukštuose
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, virti, 4 vienetai
- Svogūnai, laiškai, 20 gramų
- Sviestas, 60 gramų
- Prieskoniai
- Džiūvėsėliai, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinius ataušiname ir perpjauname per pusę (su lukštais). Atsargiai, kad nesutruktų lukštas, išimame baltymus ir trynius. Juos labai smulkiai sukapojame. Įberiame prieskonių (galima keisti druska, pipirais, baziliku). Keptuvėje išlydome 50 g sviesto ir apkepiname smulkiai supjaustytus svogūno laiškus. Supilame į kapotus kiaušinius ir gerai išmaišome. Šiuo mišiniu įdarome lukštus. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepiname svieste.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-03-24 14:13
Tai labai senas receptas, mūsų šeimoje jis gyvuoja jau 50 metų.Noriu patikslinti, kad kaiušinį su pakepintais svogūnais reikia sumalti ir būtinai pridėti džiovintų(ne šviežių) petražolių.Tada masė gaunasi vienalytė ir gerai laikosi lukšte.Kam kyla abejonių- valgyti reikia šakute išimant įdarą iš lukšto.Patiekti įstalą,ypač velykų stalui, reikėtų anr paskrudintos batono( labai tinka prancūziškas- dėl formos) riekelės , papuošti gražiai išpjaustytu ridikėliu.Na, o lėkšę gražu iškloti salotų lapais arba bent jau pakaišyti šviežiomis petražolėmis.
2010-12-15 21:06
labai skanu. lukstu niekas nevalgo bet mano mociute be voliojimo dziuvesiuose darydavo.... o kaip, tai nezinau...
2010-12-11 14:07
Holesterolis padideja nuo triniu valgymo,o cia jau negerai MIELOSIOS.
2010-12-11 14:05
SU lukstais butu nesamone valgyti.
Ar pritariate man moteriskoji lytis?
Ar pritariate man moteriskoji lytis?
2016-11-12 20:49
Viska ismaisyti ir prikimsti lugstus
Tada i dziuveselius , o tada kepti ant sviestuko.
Sitas receptas yra mano.
Nuo 4-tos klases. Tai jau 32 metai.