Imbieriniai sausainukai

Imbieriniai sausainukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 280 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Margarinas, arba sviestas, 220 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, rudasis, 100 gramų
  • Kiaušiniai, didelis, 1 vienetas
  • Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
  • Imbieras, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Apelsinai, tarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Esencija, vanilės, 2 lašai
  • Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasigaminame tešlą:
    Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir imbierą viename dubenyje.
    Gerai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Imaišome kiaušinį, apelsino žievelę, vanilę. Gerai viską išplakame. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
    Gautą tešlą gerai išminkome ir palaikome šaltai bent 1 valandą.
    Kočiojame norimo storio, formuojame. Iš šios tešlos sausainių galima statyti namuką ar kabinti ant eglutės (skylutes reikia pasidaryti prieš kepimą).

  2. Glajui:
    Cukraus pudrą sumaišome su keliais šaukšteliais atvėsusio virinto vandens (masė turi būti tiršta, ne per skysta).
    Dalį atsidedame, kitą dalį sumaišome su kakava. Galima įmaišyti maistinių dažų, kad būtų spalvingesni sausainukai.
    Dekoruojame jau atvėsusius sausainukus :)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Laura
» Rašyti komentarą
» Komentarai