Imbierinis namelis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 60 gramų
- Medus, 60 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Soda, nugesinta, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Imbieras
- Kardamonas
- Cinamonas
Gaminimo instrukcija:
Tešlos liks iš jos galėsit išsikept sausainukų.
Glaistui (royal icing)
500 g cukraus pudros
2 baltymų
Karštoje vonelėje, dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Supilt išplaktus kiaušinius į ištirpusį sviestą, medų ir cukrų ir gerai išmaišyt. Supilt ir nugesintą soda. Atskirame inde sumaišyt miltus su prieskoniais ir i ši mišinį supilt ištirpinta sviesta, medų, cukrų ir kiaušinius.
Viską dar kartą gerai išmaišyt ir palikt tešlą kelioms valandoms.
Tada iškočiot, supjaustyt pagal išsikirptus lekalus ir kept detales. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų apie 15-20 minučių.
Atvėsus, klijuoti su pasidarytu glajumi. Palikti namelį sutvirtėti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-12-01 12:32
O kokioje temperatūroje kepti?
2011-02-08 17:03
2010-12-01 14:15
puikumėlis
2010-06-24 14:47
2011-12-01 12:49