Imbierinis tortas Kalėdoms
- Miltai, 320 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, DanSukker , 1 valgomasis šaukštas
- Sirupas, konservuotų mangų (tešlai), 4 valgomieji šaukštai
- Moliūgai, trintas, keptas, 500 gramų
- Imbieras, šaknis, 2 centimetrai
- Varškė, trinta, 400 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Vanilinis cukrus, DanSukker, su natūralia vanile, 1 valgomasis šaukštas
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, DanSukker, milteliai, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 1 vienetas
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Želės cukrus „Multi“, DanSukker, grietinėlei, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Kompotas, konservuotų mangų , 50 mililitrų
- Želės cukrus „Multi“, „Dansukker“, želei, 3 valgomieji šaukštai
Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.
Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želiniu cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvėsta, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.