Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi

Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Morkos, tarkuotų burokine tarka, 2 stiklinės
  • Pienas, 2 stiklinės
  • Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Anakardžių riešutai, 1 saujelė
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Maltas kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.

  2. Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.

  3. Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Onė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Erika Akire
2018-12-05 14:29
Laba diena. Dar nepabandziau padaryti, bet jau uzsivedziau. Dekui uz recepta
Valentina
2017-10-07 14:34
Butinai pabandisiu pasidaryti.