Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Morkos, tarkuotų burokine tarka, 2 stiklinės
- Pienas, 2 stiklinės
- Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Anakardžių riešutai, 1 saujelė
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Maltas kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.
Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.
Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-10-07 14:34
Butinai pabandisiu pasidaryti.
2018-12-05 14:29