Indiški krekeriai
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
- Vanduo, 175 mililitrai
- Kvietiniai miltai, sijoti, 300 gramų
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.