Indiški krekeriai

Indiški krekeriai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, kepimui
  • Vanduo, 175 mililitrai
  • Kvietiniai miltai, sijoti, 300 gramų
  • Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.

» Rašyti komentarą
» Komentarai