Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Ispaniška daržovių sriuba (Sopa Alicantina)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, 2 litrai
- Pastarnokas, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Ropės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Žirneliai, gali būti šaldyti, 150 gramų
- Kopūstai, 150 gramų
- Batonas, skrudintų kubelių, 150 gramų
- Poras, mažo, 1 vienetas
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Raudonosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai