Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
- Konservuoti avinžirniai, 400 gramų
- Vanduo, 375 mililitrai
- Špinatai, 230 gramų
- Batonas, stora, sudžiūvusi , 1 riekė
- Česnakas, 2 skiltelės
- Lauro lapai, 1 vienetas
- Raudonosios paprikos milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Kmynai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Pomidorų padažas, naminis, 250 mililitrų
- Malti juodieji pipirai
- Druska
- Svogūnai, didelis, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 125 mililitrai
- Konservuoti pomidorai, be odelių, 800 gramų
- Česnakas, didelės, 3 skiltelės
- Žalioji paprika, nedidelė , 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, ar saulėgrąžų
Naminis pomidorų padažas – svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais. Puode įkaitiname visą alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min, vis pamaišome. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba naudojame blenderį (aš tryniau bulvių trintuvu, tuomet lieka didesni daržovių gabalėliai). Iš šio kiekio produktų gausis apie 600 ml padažo.
Troškinys: susmulkiname česnaką, didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame susmulkintą česnaką ir pora minučių kepame ant vidutinės ugnies. Po to sudedame špinatus, kepame tol, kol visi špinatai suminkštėja.
Batono riekę supjaustome kubeliais, apskrudiname keptuvėje su aliejumi. Tada išimame iš keptuvės, sutriname su kmynais ir paprikos milteliais.
Avinžirnius nukošiame, supilame į puodą, užpilame vandeniu, 250 ml pomidorų padažo ir įdedame lauro lapelį, užverdame ir troškiname apie 5 min. Tada sudedame špinatus, batono ir prieskonių mišinį, viską išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname apie 10 min. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais.