Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Paprika, žalioji, 1 vienetas
- Austrės, almehos, 300 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2-3
- Pomidorai, 1 kilogramas
- Šafranas
- Petražolės
- Česnakas
- Čiobreliai
- Druska
- Ryžiai, 500 gramų
- Vištienos filė
- Juodieji pipirai
Supjaustyti papriką juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Paskui išėmus papriką toje pačioje keptuvėje apkepiname vištieną. Grūstuve sutrinti česnako (dvi didesnes skilteles), petražolės (žiupsnelį) ir šafraną. Burokine tarka sutarkuoti pomidorus be luobelių. Į keptuvę su apkepta vištiena suberti trintą česnaką, pasūdyti ir kelias min pakepti pavartant vištieną. Supilti pomidorų tyrę. Leisti troškintis (neuždengus) 5-7min. Įpilti apie pusę litro vandens ir uždengus troškinti 15-20 min. Po to supilti ryžius, (vienam žmogui dvi saujos ryžių ir dar vieną viršaus). Ir atidengus troškinti 20 min. Ryžiu nemaišyti, tik sukamaisiais judesiais judinant keptuvę pakratyti. Likus 5 min iki kepimo pabaigos sudėti kriauklytes (austres). Išjungus dar 5 min keptuvę palaikyti uždengtą.
2010-10-10 14:50
2010-06-21 18:10
2010-05-18 14:42
2010-01-27 21:45
2011-07-25 09:10