Itališka obuolienė

Itališka obuolienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 2 kilogramai
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Imbieras, šaknis, 1 vienetas
  • Muskatas, maltas
  • Kardamonas
  • Cinamonas
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.

  2. Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.

  3. Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.

  4. Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.

  5. Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.

  6. Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Alma
» Rašyti komentarą
» Komentarai