Itališka svogūnų sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Svogūnai, 1 kilogramas
- Petražolės, stiebai, 3 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
- Sultinys, mėsos, 1 litras
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Duona, balta, 300 gramų
- Parmezano sūris, tarkuotas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Svogūnus (italai rekomenduoja raudonuosius) nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti.
Visa tai moliniame inde ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu.
Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti su alyvų aliejumi, įdėti po riekę į dubenį, užpilti sriuba ir užbarstyti tarkuotu sūriu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-09-07 13:21