Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata

Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Triušiena, kulšelių, 4 vienetai
  • Sausas baltasis vynas, 400 mililitrų
  • Sultinys, 300 mililitrų
  • Vyšniniai pomidorai, 200 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
  • Raudono vyno actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų tyrė, 2 valgomieji šaukštai
  • Aitrioji paprika, 0.5 vieneto
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Lauro lapai, 2 vienetai
  • Čiobreliai, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Pagardui:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Petražolės, smulkintų, 0.5 stiklinės
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką, o aitriąją supjaustom griežinėliais.

  2. Puode pakaitinam aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepam iki gražios auksinės/rudos spalvos.

  3. Išimam triušį iš puodo, suberiam svogūnus, pagardinam druska ir pakepinam, kol pasidarys permatomi. Tada suberiam česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinam kelias minutes. Įpilam vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įmaišom pomidorų tyrę, įdedam lauro lapą ir čiobrelius. Viską išmaišom ir grąžinam puodan triušį. Užverdam, uždengiam puodą ir ant mažos ugnies triušinam 1 val.

  4. Po tos valandos į puodą sudedam pomidoriukus ir neuždengus puodo dar 30 min. patroškinam.

  5. Gremolatai paruošti reikia 0,5 stiklinęs susmulkintų šviežių petražolių, 1 citrinos nutarkuotos žievelės, pusės citrinos sulčių, 2 susmulkintos skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišyti.

  6. Tiekiame triušį su bulvių koše, apipilam padažu nuo troškinimo ir apibarstom gremolata.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Indrė
» Rašyti komentarą