Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Druska
- Pipirai, malti, juodieji
- Lakštiniai makaronai, lakštai, 9 vienetai
- Poras, 1 vienetas
- Žirniai, konservuoti, 1 stiklinė
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Kaliaropės, 1 vienetas
- Prieskoniai, mėsos
- Petražolės
- Sūris, fermentinis, 100 gramų
- Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
- Aliejus
Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
2015-03-20 11:31
2013-09-29 13:32
2011-01-14 11:26
2010-09-17 14:05
2015-08-31 20:29