Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis

Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, „KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE, 400 gramų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Vyno actas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, juodieji, 1 žiupsnelis
  • Kalendra, sėklos, 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Gražgarstės, 1 sauja
  • Bulvės, skiletlės (garnyrui)
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.

  2. Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.

  3. Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
    karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.

  4. Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.

  5. Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.

Porcijų skaičius: 4
» Rašyti komentarą
» Komentarai