Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Jautiena, 2 kilogramai
- Tortilija, miltinės, vidutinio dydžio (15 cm), 16 vienetų
- Grietinė, 500 gramų
- Žalioji paprika, 3 vienetai
- Saldi raudonoji paprika, 3 vienetai
- Geltonosios paprikos, 3 vienetai
- Čederio sūris, 125 gramai
- Rausvieji svogūnai, dideli, 2 vienetai
- Gražgarstės, 100 gramų
- Špinatai, lapai, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
- Romaninės salotos, 100 gramų
- Citrinų sultys, šviežiai spaustos, 2 vienetai
- Česnakas, 4 skiltelės
- Malti kmynai, 10 gramų
- Druska, 10 gramų
- Pipira, chipotle, 5 gramai
- Malti juodieji pipirai, 3 gramai
Jautienos filė supjaustoma šiaudeliais.
Į nedidelį dubenėlį, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus, kmynus, "chipotle" pipirus, druską, pipirus, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, aliejų.
Ant nedidelės intensyvumo ugnies apdeginkite paprikas ir sudėkite juos į šaltą vandenį. Atšalusius nulupkite ir supjaustykite į plonas juosteles.
Ant nedidelės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite jautienos filė šiaudelius ir apkepkite po 2 min. abi puses. Sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną, ir suberkite pipirus. Ant mėsos ir daržovių dideliu šaukštu supilkite citrinos sulčių marinatą. Kepkite maišant 5 min, kol jautiena su daržovėm apkeps.
Į kiekvieną miltinę tortiliją įdėkite "cheddar" sūrio. Padėkite ant grotelių kol sūris išsilydys, apie 30 sekundžių. Tada sudėkite salotas, grietinę, truputį citrinos sulčių, ir apkeptą jautieną su daržovėmis.