Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res

Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, 2 kilogramai
  • Tortilija, miltinės, vidutinio dydžio (15 cm), 16 vienetų
  • Grietinė, 500 gramų
  • Žalioji paprika, 3 vienetai
  • Saldi raudonoji paprika, 3 vienetai
  • Geltonosios paprikos, 3 vienetai
  • Čederio sūris, 125 gramai
  • Rausvieji svogūnai, dideli, 2 vienetai
  • Gražgarstės, 100 gramų
  • Špinatai, lapai, 100 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
  • Romaninės salotos, 100 gramų
  • Citrinų sultys, šviežiai spaustos, 2 vienetai
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Malti kmynai, 10 gramų
  • Druska, 10 gramų
  • Pipira, chipotle, 5 gramai
  • Malti juodieji pipirai, 3 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautienos filė supjaustoma šiaudeliais.

  2. Į nedidelį dubenėlį, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus, kmynus, "chipotle" pipirus, druską, pipirus, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, aliejų.

  3. Ant nedidelės intensyvumo ugnies apdeginkite paprikas ir sudėkite juos į šaltą vandenį. Atšalusius nulupkite ir supjaustykite į plonas juosteles.

  4. Ant nedidelės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite jautienos filė šiaudelius ir apkepkite po 2 min. abi puses. Sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną, ir suberkite pipirus. Ant mėsos ir daržovių dideliu šaukštu supilkite citrinos sulčių marinatą. Kepkite maišant 5 min, kol jautiena su daržovėm apkeps.

  5. Į kiekvieną miltinę tortiliją įdėkite "cheddar" sūrio. Padėkite ant grotelių kol sūris išsilydys, apie 30 sekundžių. Tada sudėkite salotas, grietinę, truputį citrinos sulčių, ir apkeptą jautieną su daržovėmis.

Porcijų skaičius: 16
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą