Jautienos kotletai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jautiena, 800 gramų
- Batonas, riekės, 2 vienetai
- Pienas, 0.7 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Taukai (kiaulių), tirpinti, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, tirpintas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-03-12 17:45