Jautienos muštinis su svogūnais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jautiena, 800 gramų
- Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Juodieji pipirai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Mėsa nuplaunama, nusausinama ir, nupjausčius plėves, supjaustoma 2—3 cm (skersai skaidulų) griežinėliais. Jie pamušami kūjeliu ir padaromi apvalūs. Kiekvienas toks apvalus gabaliukas 15 min. kepinamas gerai įkaitintuose riebaluose. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, apibarstomi miltais ir kepinami svieste, kol pagels. Tada pasūdomi. Prieš tiekiant muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį ir aplaistomi ištirpintu sviestu bei skysčiu, kuriame kepė. Ant kiekvieno jų dedama po šaukštą pakepintų svogūnų. Prie jų tinka keptos bulvės, rauginti agurkai, salotos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-01 10:13