Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jautiena, nugarinė, 1 kilogramas
- Obelių aliejus, 30 mililitrų
- Rozmarinas, šakelės, 3 vienetai
- Daržovių sultinys, 500 mililitrų
- Sojos padažas, 500 mililitrų
- Balzaminis actas, 50 mililitrų
- Imbieras, trintas, 50 gramų
- Česnakas, 10 skiltelių
- Pastarnokas, 100 gramų
- Prieskoninės žolelės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pašalinti visus matomus nugarinės riebalus, ją nuplauti ir nusausinti.
Įtrinti druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir apkepinti nugarinę iš visų pusių, kol paruduos. Mėsą nuimti nuo ugnies ir pastatyti į šiltą vietą kelioms minutėms, papildomai užberti pipirų ir prieskoninių žolelių.
Į puodą supilti daržovių sultinį, sojų padažą ir balzaminį actą. Užvirinti, sudėti sukapotą česnaką ir sutrintą imbierą. Marinatą nuimti nuo ugnies. Kai atvės, sudėti mėsą ir laikyti 24 val. šaltoje vietoje.
Pamarinuotą mėsą išimti, nusausinti. Supjaustyti 3 mm griežinėliais. Patiekti su tarkuotais pastarnokais, trintu česnaku ir sojos padažu.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
» Rašyti komentarą
» Komentarai