Jelenos kibinai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 200 gramų
- Sviestas, kepimui, 200 gramų
- Druska
- Kiaulienos faršas, 600 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Prieskoniai
1. Į indą įdedame 4 stiklines miltų , per burokinę tarką įtarkuojame sviestą arba margariną ir gerai išmaišome.
2. Atskirame inde išmaišome 3 kiaušinius su grietine ir gautą masę įpilame į miltų ir sviesto masę, gerai išmaišome ir gautą tešlą dedame į šaldytuvą (kažkur 30min)
4. Darome įdarą - smulkiai supjaustome svogūną ir dedame į faršą, įdedame prieskonius ir viską gerai išmaišome...
5. Išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame nedidelius rutuliukus, dedame ant jų įdarą ir suformuojame kibiną.
6. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi (aš kepimo popierių truputį patepu aliejumi), įkaitiname orkaitę (maždaug 250-300 laips.) dedame ant skardos kibinus, praėjus 5 min po kibinų įdėjimo į orkaitę, patepame kibinus plaktu kiaušiniu.. Kepame kibinus maždaug 20-40min.
8. Skanaus valgymo!!!
2015-02-21 12:13
2015-02-20 17:51
2012-07-08 16:19
2011-10-25 14:34
2015-10-31 09:38