Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu

Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 125 gramai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Cukrus, 75 gramai
  • Natūralus jogurtas, 25 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 250 mililitrų
  • Natūralus jogurtas, 150 gramų
  • Raudonieji serbentai, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Želatina, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame keksą: minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios masės.

  2. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 minutę.

  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu sumaišome su turima mase (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą.

  4. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.

  5. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauname į 3 lakštus.

  6. Ruošiame kremą: želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.

  7. Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu).

  8. Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ji ištirps.

  9. Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu.

  10. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas skystas – palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.

  11. Surenkame keksą: tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Antrą lakštą, kitą pusę kremo ir uždengiame paskutiniu lakštu.

  12. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Keksą pabarstome cukraus pudra.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai