Jogurtinis pudingas

Jogurtinis pudingas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėlynės, 0.5 litro
  • Žalioji citrina, 1 vienetas
  • Želatina, 25 gramai
  • Apelsinų sultys, 0.5 litro
  • Jogurtas, 600 gramų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
  • Plakta grietinėlė, 400 gramų
  • Vanilė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.

  2. Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.

  3. Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.

  4. Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.

  5. Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.

  6. Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.

  7. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).

  8. Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Urtė
» Rašyti komentarą
» Komentarai