Jogurtinis tortas su vasaros uogomis

Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sirupas, juodųjų serbentų, saldus, viršui, 100 mililitrų
  • Grietinėlė, 35%, puošimui, 200 gramų
Biskvitui:
  • Kvietiniai miltai, 320 gramų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Rudasis cukrus, 120 gramų
  • Pienas, 120 mililitrų
  • Vanduo, užvirintas, karštas , 120 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Augalinis aliejus, 60 mililitrų
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Actas, sodai nugesinti
Pertepimui:
  • Uogos, braškės, serbentai, gervuogės, 500 gramų
  • Natūralus jogurtas, 370 gramų
  • Grietinėlė, liesa, 250 gramų
  • Varškė, pusriebė, 180 gramų
  • Kondensuotas pienas, 150 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Želatina, 20 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, kakava, druska, kepimo miltelius ir sodą, nugesintą actu.

  2. Kiaušinius kiek paplakti su cukrumi ir aliejumi. Tuomet pakaitomis į masę įmaišyti tai pieno, tai miltų masės, visko pilant po truputį. Tada įmaišyti labai karštą vandenį. Supilti į atsegamą torto formą.

  3. Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.

  4. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis. Man torto reikėjo po kelių valandų, tai aš biskvitus dar sulaisčiau (saikingai) serbentų kompotu, pagardintu citrina. Bet, jei tortas bus laikomas šaldytuve per naktį, kas labai rekomenduotina, tai biskvitas ir taip bus pakankamai minkštas.

  5. Uogas nuplauti, perrinkti, stambesnes perpjauti į kelias dalis.

  6. Kremui želatiną paruošti pagal instrukciją ant pakuotės.

  7. Jogurtą, grietinėlę, varškę, kondensuotą pieną sutrinti su vaniliniu cukrumi. Galiausia įspausti citrinos sulčių ir nuolat maišant plona srovele supilti tris ketvirtadalius atvėsusios želatinos. Ketvirtadalį jos atsidėti raudonam sluoksniui.

  8. Tortą sluoksniuoti - biskvitas, kremas, apibertas uogų gabaliukais, biskvitas, kremas...Palikti apstingti šaldytuve.

  9. Sirupą sumaišyti su likusią želatiną ir šlakeliu citrinos sulčių. Užpilti ant torto, tolygiai paskirstyti. Palaikyti tortą šaltai geriausia per naktį.

  10. Puošiau aš cukrumi (pagal skonį), plakta grietinėle, uogomis, baltu šokoladu.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą