Juodųjų serbentų pyragas su varške
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Juodieji serbentai, 3 stiklinės
- Varškė, 400 gramų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Miltus sumaišome su cukrumi.
Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
Likusią 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos.
» Rašyti komentarą