Juodųjų serbentų pyragas su varške

Juodųjų serbentų pyragas su varške
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Juodieji serbentai, 3 stiklinės
  • Varškė, 400 gramų
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišome su cukrumi.

  2. Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.

  3. 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.

  5. Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.

  6. Likusią 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.

  7. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Emilija
» Rašyti komentarą