Jūreivio sapnas
- Kalmarai, nepjaustyti, 4 vienetai
- Kviečiai, kruopos, 300 gramų
- Kiaulienos šoninė, karšto rūkymo, 300 gramų
- Paprika, 2 vienetai
- Česnakas, 5 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Aitrioji paprika, pipiras, 1 vienetas
- Sūris, tarkuotas, fermentinis, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
Kalmarus išdorojame, jei šaldyti - atšildome ir 30min. palaikome šaltame vandenyje su citrinos grežinėliais. Išverdame kvietines kruopų košę, dedame smulkiai pjaustytus rūkytos šoninės gabaliukus, supilame kepintus svogūnus ir gerai išmaišome. Paliekame atvėsti.
2 Nusausiname kalmarus. Į atvėsintą košę sudedame tarkuotą fermentinį sūrį, gerai išmaišome. Pagamintą koše įdarome kalmarus. Apvoliojame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame ant silpnos ugnies.
3 Gaminame padažiuką kalmarui - galima šalia kepinio arba atskirai. Susmulkiname česnakus, papriką, čilį pipiriukus ir kepame. Baigiant kepti išspaudžiame citriną.
4 Jeigu gaminu ne vakarui, tai į košę dar įdedu pievagrybių arba virtų, šaldytų baravyk. Šis receptukas skirtas vakarui-tai grybų nedėjau, nes ,,sunkus'' maistas...
Skanaus ir būkit sveiki...
2011-10-03 14:13