Jūros gėrybės ant grotelių
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Midijos, (Žaliageldės), 400 gramų
- Kalmarai, 700 gramų
- Krevetės, 400 gramų
- Česnakas, trinti, 3 skiltelės
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Balzaminis kremas, 3 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 vienetas
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Sultys, apelsino (+ tarkuota žievelė), 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, čili (smulkintas), 1 vienetas
- Prieskoninės žolelės, mėgiamos, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Visus ingridientus sumaišykite ir paruoškite marinatą. Paragaukite, jeigu trūksta kažkokio prieskonio, pagardinkite pagal skonį.
Į marinatą sudėkite midijas, krevetes (nevirtas), ir kalmarus (galite įpjauti "grotelėmis"). Jeigu naudojate šaldyta gėrybes, jas pirma atšildykite.
Palikite marinuotis mažiausiai valandą.Kepkite ant grotelių. Kadangi jūros gėrybės iškepa gana greitai, nuolat vartykite ir nuiminėkite nuo grotelių, kad nesudegtų. Pirma iškeps midijos, tada krevetės ir kalmarai. Bet mes viską nuėmėm vienu metu, kažkas gavosi traškiau, kažkas švelniau, bet viskas nuostabiai skanu ir kvepia "dūmų". :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai