Jūros gėrybių mišinys
- Krapai, 0.5 saujos
- Paprika, aitrioji (nebūtina)
- Svogūnai, didelis, saldusis, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Pomidorai, 5 vienetai
- Citrinžolė, 4 cm gabalėlis, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Jūros gėrybės, mišinys: krevetės, moliuskai ir t.t., 600 gramų
- Vynas, sausas, baltas, 120 mililitrų
- Druska
- Pipirai, juodieji, šviežiai sumalti
Nulupti svogūną bei česnaką ir sukapoti.
Pomidorus apipilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Paruoštus pomidorus susmulkinti.
Citrinžolę supjaustyti plonais žiedeliais.
Aliejų pakaitinti plačiame puode. Į jį įmesti svogūnus ir patroškinti 2 min.
Sudėti jūros gėrybes, česnaką bei citrinžolę ir troškinti dar kelias minutes.
Tuomet sudėti pomidorus ir supilti baltąjį vyną. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais ir aitriąją paprika (kas nemėgsta, gali paprikos nedėti).
Šviežias jūros gėrybes reikia virti apie 20 min., šaldytas 8–10 min.
Moliuskus reikia sumesti į puodą prieš baigiant virti.
Krapus nuplauti, nusausinti ir sukapoti.
Jais pabarstyti paruoštą patiekalą.
Kartu patiekite baltąją forminę duoną ir tokį patį vyną, kokį panaudojote virimui. Skanaus :)