Jūros gėrybių šašlykas

Jūros gėrybių šašlykas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, filė, 500 gramų
  • Krevetės, su kevalu, 250 gramų
  • Svogūnai, baltas ir raudonas, 2 vienetai
  • Paprika, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Džiovintas raudonėlis, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegas. Stambiai supjaustykite svogūnus ir papriką. Sudėkite žuvies gabalėlius, krevetes, papriką ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!

» Rašyti komentarą
» Komentarai