Kaimiška rūkyta dešra

Kaimiška rūkyta dešra
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos lašiniai, 2 kilogramai
  • Druska, 300 gramų
  • Kiauliena, raumenys, 5 kilogramai
  • Cukrus, 20 gramų
  • Nitrinė druska (salietra), 3 gramai
  • Juodieji pipirai, malti, 5 gramai
  • Kvapieji pipirai, malti, 2 gramai
  • Jautiena, 3 kilogramai
  • Kalendra, malta, 3 gramai
  • Česnakas, smulkiai sukapotas, 5 gramai
  • Spiritas, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per 10-12 mm sietelį, jautieną smulkiau- 4-5 mm gabalėliais, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius bei spiritą ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
As
2019-11-11 23:06
Vieni nuo kitu kopijuojat receptus ir net nepaziurit, kad nesamones spauzdinat. Druskos tikrai perdaug o prieskoniu truksa. Nepatingekik, istaisykit.
Gintas
2018-10-12 23:33
Puikus receptas pats dariau dešros tikrai skanios o jūs kvaili komentatoriai pirkite parduotuvėje ten tikrai bus sveikesnės nes tik komentuoti ir temokate.
dešrinis
2018-10-06 14:58
Skaitau ir galvoju. kam ta salietra, jei dedi spirito. juk spiritas ar salietra tam kad užmuštu bakterijas. Žodžiu, neradau nitrito druskos. įpyliau samanes geros 70 laipsnių. išrūkiau. ir daugiau nepilsiu jokiospirito jokios salietros puiki dešra. beja dėl druskos. ant kilogramo mėsos, 20gr. sukraus šaukštelis arbatinis. vsio visa kita pagal skoni. padarai faršą ,sukiši į žarana, palieki vėioje patalpoje per nakt. ir į rūkyklą, jei karštam rūkymui 70 laipsniu tempertatūra, jei šaltam iš vėsios patalpos išišmi po dviejų paru, ir į rūkykla. rūkai keturias dienas, o naktimis duodi atsitovėti. vsio skanaus.
lašininis
2017-03-01 17:13
nemandagu kai nesubrendeliai kisasi i suaugusiu pokalbius
ir as zinau
2015-12-05 11:41
rukyti desroms geriausia tika traktorine padanga.