Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Sviestas, 215 gramų
- Miltai, 200 gramų
- Cukrus, 145 gramai
- Kakava, 50 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Tirpi kava, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Baltas šokoladas, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 80 gramų
Pasigaminame kremą: į puodą supilame grietinėlę ir kaitiname beveik iki virimo ant vidutinės ugnies.
Nukeliame nuo ugnies, suberiame gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps.
Kremą supilame į dubenėlį ir atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 – 60 minučių, kol kremas sustings.
Darome tešlą sausainiams: dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.
Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabalėliais ir užminkome tešlą.
Imame po dalį išminkytos tešlos ir kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 cm. storumo.
Apvalia formele išspausti maždaug 5 - 6 cm skersmens apskritimus.
Juos dėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (tarp sausainių palikti 2 – 3 cm tarpus).
Kepti apie 12 – 15 minučių 150 - 170 C orkaitėje.
Išimti iš orkaitės ir visiškai atvėsinti, nes priešingu atveju sausainukai sulūžinės - jie labai trapūs.
Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyti.
Imti po šaukštelį kremo, dėti ant vieno sausainuko, ant viršaus uždėti kitą sausainiuką. Palengva spausti abi puseles, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainio kraštų.
2017-02-03 17:58
2017-04-06 16:34