Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Kreminė varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Juodieji serbentai, 100 gramų
- Bananai, 1 vienetas
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 200 gramų
- Sviestas, šaltas, 150 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kakava, 50 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Ruošiame pagrindą: į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių.
Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą.
1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).
Ruošiame įdarą: į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm.) rankomis paskirstome tešlą.
Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
2018-07-16 22:31
2016-08-21 11:40
2018-10-29 16:10