Kakavinis varškės pyragas
- Spelta šviesūs miltai , 300 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 180 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Varškė, 500 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
Kai jis ataušta, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite.
Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių:
Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite likusią tešlos dalį.Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
2017-05-05 13:11