Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Varškė, 400 gramų
- Kondensuotas pienas, 1 skardinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 200 gramų
- Miltai, 250 gramų
- Graikiniai riešutai, 60 gramų
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišykite pulso režimu) išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę, kol susidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.Paruoškite įdarą: blenderiu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
Skanaus!
2018-03-08 15:29
2018-03-01 14:14
2017-11-20 12:11
2017-10-11 21:27
Antrasis jau perdarius pavyko trupiniai
2018-04-03 11:33