Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis

Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kriaušės, didelės, 4 vienetai
  • Varškė, rupi, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 220 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Sviestas, 170 gramų
  • Kakava, 30 gramų
  • Manų kruopos, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, pagal skonį, 2
  • Kokoso drožlės, papuošimui, 2 saujelės
Glajui:
  • Juodasis šokoladas, 50 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.

  2. Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstant tolygiai apie 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir, maišant, troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti tol, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.

  3. Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas.) Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.

  4. Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.

  5. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesniąją pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus troškintas kriaušes.

  6. Uždėti šaukštu likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai šakute. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą, nenuluptą kriaušę.

  7. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.

  8. Pašildytoje grietinėlėje ištirpinti šokoladą, kiek palaukti, gerai išmaišyti ir aptepti torto kraštus. Aš dar puošiau kokosų drožlėmis. Mano godūs valgytojai sakė, kad išėjo saulėgrąža.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą