Kalakutiena bulvių geldelėse

Kalakutiena bulvių geldelėse
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 9 vienetai
  • Kalakutienos faršas, 500 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Sūris, 1 sauja
  • Aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.

  2. Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.

  3. Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.

  4. Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai