Kalakutienos balandėliai
- Kalakutiena, 400 gramų
- Ryžiai, 0.5 stiklinės
- Svogūnai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Sviestas, 5 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai, smulkinti, 6 valgomieji šaukštai
- Kopūstai, 400 gramų
- Pomidorai, konservuoti, lupti, 400 gramų
- Cukrus
Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. 1 svogūną susmulkinkite, 1 morką supjaustykite plonais griežinėliais. Daržoves pakepinkite dviejuose šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar sykį išmaišykite.
Kopūstų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite, kad atvėstų.
Ant jų krėskite paruoštos mėsos ir susukite ritinėlius. Sudėjusi į puodą, užpilkite paukštienos sultiniu, kad apsemtų, uždenkite ir troškinkite 30-40 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Pomidorus išgriebkite iš marinato ir kartu su kepintais svogūnais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pasūdykite, pagardinkite smulkintais šviežiais krapais ir apliekite balandėlius.
Mėsos patiekalas paruoštas!