Kalakutienos guliašas
- Juodieji pipirai, malti
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 450 mililitrų
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Česnakas, 2 skiltelės
- Bulvės, 350 gramų
- Kalakutiena, krūtinėlė, 450 gramų
- Pomidorai, 4 vienetai
- Paprika, žalia, 1 vienetas
- Prieskoniai, vištienai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
1. Šaukštą aliejaus įkaitinkite keptuvėje ir 5 min. troškinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite nuluptas ir stambiai supjaustytas bulves ir troškinkite dar 2 min. Kiaurasamčiu viską išsemkite.
2. Supilkite likusį aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą kalakutieną. Apkepkite iš visų pusių. Atgal sudėkite daržoves ir apibarstykite prieskonių mišiniu vištienai bei miltais. Kepkite 2 min. nuolat maišydami. Supilkite vandenį ir užberkite universalius prieskonius, pomidorų pastą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
3. Užvirkite ir sudėkite susmulkintus pomidorus. Troškinkite 20 min.
4. Verdančiame vandenyje 4 min. apvirkite stambiai gabalais supjaustytą papriką; nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 5-10 min.
5. Galima valgyti pasiskaninus grietine, bet skanu ir be jos.
2011-12-01 14:07
2011-11-28 14:00
2015-11-29 14:45