Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
- Pipirai, mutalos, 6 vienetai
- Pipirai, čiliančios, 6
- Pipirai, pasilija, 6 vienetai
- Pomidorai, 1 kilogramas
- Svogūnai, 400 gramų
- Česnakas, 4 skiltelės
- Džiovintas raudonėlis, 5 gramai
- Pipirai, juodieji, 5 gramai
- Duona, balta, sumuštinių, 4 riekės
- Žemės riešutai, 50 gramų
- Migdolai, 50 gramų
- Razinos, 20 gramų
- Cinamonas, 3 gramai
- Sultinys, vištienos, 2 litrai
- Šokoladas, juodasis, 200 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 0.5 litro
- Kalakutiena, krūtinėlė (be kaulo), 2 kilogramai
- Druska, 100 gramų
- Sezamas, sėklos, 30 gramų
- Ryžiai, 0.5 kilogramo
- Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
Aliejų įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Į didelę keptuvę sudėti visus sausuosius ingredientus. Viską kepti apie 10 minučių, kol pipirai suminkštės.
Elektriniu plaktuvu sumaišykite apkeptus ingredientus kartu su kepimo sultimis. Viską nukoškite, supilkite 1 litrą vištienos sultinio, kad gautųsi tirštas padažas. Sudėkite šokoladą ir cukrų. Užvirkite ir troškinkite dar 20 minučių.
Supjaustykite kalakuto krūtinėlę mažais medalionais, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite grilyje arba keptuvėje (neperkepkite).
Užkaiskite dar vieną keptuvę, skirtą ryžiams. Įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, druską, pipirus, supilkite ryžius. Kepkite apie 10 minučių kol truputį paruduos. Tuomet supilkite 1 litrą vištienos sultinio ir kepkite 20 minučių.
Į lėkštę sudėkite ryžius, kalakutienos medalionus ir užpilkite šokolado padažu.
Skanaus!