Kalėdinė virtuvė Parncūziškai

Kalėdinė virtuvė Parncūziškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
  • Vanduo, karštas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 75 gramai
  • Vanilinis cukrus, 15 gramų
  • Kvietiniai miltai, 60 gramų
  • Krakmolas, 15 gramų
  • Vanduo, karštas, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 250 gramų
  • Juodasis šokoladas, susmulkintas, 50 gramų
  • Kakava, 30 gramų
  • Apelsinai, sulčių, 125 mililitrai
  • Prieskoniai, kvapnioji esencija, smulkinti riešutai
Gaminimo instrukcija:

Dubenyje iki purios masės su cukrumi išsukami kiaušiniai ir tryniai, suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, įpilamas karštas vanduo. Miltai ir krakmolas sumaišomas ir įsijojamas į kiaušinių plakinį.
Tešlą pilame, nestoru sluoksniu, ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi. Kepti iki 200 - 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Iškepusį biskvitą išverčiame ant cukrumi pabarstytos drobelės, rankšluostuko. Atsargai nuimti popierių, jei prilipęs, pašlakstyti šaltu vandeniu.
Biskvitą sulaistome pasaldintomis apelsninų sultimis (sultys paverdamos su cukrumi).
Pagaminame kremą: cukrų pavirinti su vandeniu ir atvėsinti.
Atskirai išsukami tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas, kakava. Viskas gerai išmaišoma. Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį - jo viršus. Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais pagal fantaziją.
štai ir viskas, truputį palaukiama kol biskvitas permirks ir galima ragauti. Labai tinka prie arbatos ar kavos.
Skanaus !

» Rašyti komentarą
» Komentarai