Kalėdinės spurgos
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Cukrus, 80 gramų
- Kepimo milteliai, 1.3 arbatinio šaukštelio
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 2 žiupsneliai
- Pienas, 100 mililitrų
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, lengvai plaktas, 1 vienetas
- Sviestas, lydytas, 50 gramų
- Rapsų aliejus, (skardai patepti)
- „Dansukker“ cukrus su cinamonu, 45 gramai
- Sviestas, 50 gramų
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 120 gramų
- Vanduo, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pipirmėtė, smulkintos, 70 gramų
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 120 gramų
- Vanduo, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai, meduoliams, 2 arbatiniai šaukšteliai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI
1. Cinamonas ir cukrus:
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
3. Imbierinis glajus:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.