Kalėdinės spurgos

Kalėdinės spurgos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Cukrus, 80 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.3 arbatinio šaukštelio
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, lengvai plaktas, 1 vienetas
  • Sviestas, lydytas, 50 gramų
  • Rapsų aliejus, (skardai patepti)
Pirmajam papuošimui:
  • „Dansukker“ cukrus su cinamonu, 45 gramai
  • Sviestas, 50 gramų
Antrajam papuošimui:
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 120 gramų
  • Vanduo, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pipirmėtė, smulkintos, 70 gramų
Trečiajam papuošimui:
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 120 gramų
  • Vanduo, 1 valgomasis šaukštas
  • Prieskoniai, meduoliams, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
    Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.

  2. 3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI

    1. Cinamonas ir cukrus:
    Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.

    2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
    Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.

    3. Imbierinis glajus:
    Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
    Tepkite ant spurgų.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai