Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, 100 gramų
- Medus, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Imbieras, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Gvazdikėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.
Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.
Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)
2016-12-23 20:43
2016-12-23 17:13
2016-12-23 17:05
2016-12-21 22:06
2021-12-11 03:01