Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Cukrus, rudasis, 100 gramų
  • Medus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Imbieras, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Gvazdikėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.

Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių

Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.

Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.

Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jolanta
2021-12-11 03:01
Tobuli , namai pakvipo Kalėdom
Juste
2016-12-23 20:43
dabar gaminu as irgi, kolkas saldytuve stovi,dejau viska kaip parasyta, bet atrodo tesla labai lipni gavosi.. gal kam irgi taip? gal veliau viskas pasitaisys
Leta
2016-12-23 17:13
labai skanu.
Leta
2016-12-23 17:05
dabar kepu
Edita
2016-12-21 22:06
Jau antrus metus kepu