Kalėdiniai meduoliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 500 gramų
- Medus, 200 gramų
- Margarinas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Gvazdikėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Citrinų sultys, 8 arbatiniai šaukšteliai
- Šokoladas, 50 gramų
- Pabarstukai, ar kt. papuošimai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-12-13 17:07