Kalėdiniai sausainiai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Cukrus, 0.6 stiklinės
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
Baltam glajui:
200g cukraus pudros
1 šaukšto vandens
Rudam glajui:
100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu)
Papuošimams:
Kokoso drožlių
Įvairių pabarstukų
Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.
Papuošimams:
Rudam glajui: ištirpiname šokoladą.
Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais.
Skanaus! :)
2016-12-22 15:30
2016-12-10 13:41
2016-12-08 16:18
2015-12-30 17:00
2018-11-19 18:20