Kalėdiniai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, tik oranžinė dalis, tarkuota, 1 vienetas
  • Gvazdikėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Imbieras, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Apelsinų sultys, 50 mililitrų
  • Cukrus, rudasis, 100 mililitrų
  • Sirupas, tamsus, 20 mililitrų
  • Cinamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kardamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Margarinas, Rama, kepiniams, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 800 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.


Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2012-12-06 12:49
sveiki,
o tamsus sirupas- pirktinis?
Julija
2012-12-01 17:46
Pats geriausias Kalėdinių sausainių receptas. Esu išbandžius įvairiausių iki kaklo, o praeitais metais atradau šitą ir gavosi tiesiog T O B U L I sausainiai. Šiais metais ir visais kitais kepsiu tik šiuos <3