Kalėdiniai sausainukai

Kalėdiniai sausainukai
gražuoliai :)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gramų
  • „Dansukker“ cukrus, 50 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
  • Medus, (naudojau grikių medų), 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Miltai, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Imbieras, maltas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pabarstukai
Glajui:
  • Kepimo milteliai, baltymas, 1 vienetas
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 200 gramų
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinti sviestą, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.

  2. Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.

  3. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.

  4. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...

  5. Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  6. Kepti įkaitintoje 190°C orkaitėje 8-12 min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!

    Glaisto gaminimas:
    Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.

    Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nastia
2014-12-19 21:10
Tikrai skanus