Kalėdiniai sausainukai
- Sviestas, 100 gramų
- „Dansukker“ cukrus, 50 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, (naudojau grikių medų), 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 180 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Imbieras, maltas, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
- Pabarstukai
- Kepimo milteliai, baltymas, 1 vienetas
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 200 gramų
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
Ištirpinti sviestą, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.
Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.
Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...
Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti įkaitintoje 190°C orkaitėje 8-12 min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!
Glaisto gaminimas:
Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.
Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.
2014-12-19 21:10