Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vaisiai, džiovinti (pvz. ananasai, papajai, greipfrutai), 1200 gramų
  • Sviestas, 225 gramai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Dansukker cukrus Farinas, 200 gramų
  • Miltai, 350 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, nutarkuota žievelė, 1 vienetas
  • Apelsinai, nutarkuota žievelė, 1 vienetas
  • Riešutai, (dėjau 150 g graikinių ir 150 žemės), 300 gūželių
  • Brendis, 300 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.

  2. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.

  3. Kekso formas išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame apie 1val. 30 min. 160 °C temp. orkaitėje.
    Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.

    Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą
» Komentarai